Skip to content
Politică

EXCLUSIV Valeriu Zgonea, de patru ori mai scump decât Roberta Anastase. Cât costă deplasările lor externe

PSnews.ro continuă să analizeze cheltuielile pe care statul român le are cu deplasările demnitarilor în străinătate. Politicienii români își justifică deplasările prin consolidarea relațiilor externe ale României, deși țara noastră continuă să primească critici din partea unor oficiali europeni. Reprezentanții Camerei Deputaților ne-au pus la dispoziție listele deplasărilor, care pot fi consultate mai jos, pentru Roberta Anastase și Valeriu Zgonea.

Roberta Anastase, fost președinte al Camerei Deputaților din partea PDL, în perioada ianurie 2009 – august 2012 a avut 11 deplasări în afara țării, care însumează 73.342 lei. Cea mai costisitoare deplasare a Robertei Anastase a avut loc între 26-28 februarie 2009, în Franța, la Conferința Președinților de Parlamente din Statele membre ale UE, fiind însoțită de trei membri ai delegației. Întreaga depasare s-a ridicat la suma de 9.340 lei.

Pe de altă parte, Valeriu Zgonea, actualul președinte al Camerei Deputaților, a avut 38 de deplasări în străinătate, în perioada iulie 2012 – august 2015. Pentru toate aceste vizite, statul român a cheltuit suma de 327.683 lei, de peste patru ori mai mult decât  cele înregistrate de Roberta Anăstase. Numai pentru participarea sa la Parlamentary Intelligence Security Forum bugetul statului a pus la dispoziție suma de 28.373 lei, deplasare în Statele Unite ale Americii, în perioada 17 – 19 septembrie 2014, însoțit de doi membri ai delegației. Aceasta reprezintă cea mai costisitoare vizită a lui Valeriu Zgonea, urmată de cea din Canada, între 8 – 13 martie, care a costat 21.760 lei, împreună cu cinci membri ai delegației.

Problema cea mai importantă a acestor cheltuieli nu e reprezentată de sumele investite, ci tocmai de faptul că deplasările sunt irelevante, în condițiile în care nici un președinte al Camerei Deputaților n-a îmbunătățit relațiile externe ale României.

Politicienii aflați în coaliția de guvernare au susținut, în nenumărate rânduri, că intenția lor este aceea de a direcționa creșterea economică spre sporirea nivelului de trai al cetățenilor, însă, din câte reiese din aceste date, bogăția țării a ajuns, prin diferite căi, și la oamenii politici. Deplasările Robertei Anastase pot fi explicate și prin strategia guvernării PDL, de la acea vreme, de a reduce cheltuielile statului. PSD nu are astfel de preocupări. De ce ar avea? ANAF să strângă în continuare banii, că are cine să-i cheltuie. Nu vă faceți griji!

Cheltuieli Roberta Anastase

Cheltuieli Valeriu Zgonea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *