Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV (VIDEO) Daniel Constantin, privind desprinderea de PSD: „În 2016 vom candida separat”

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este ministrul Agriculturii și co-președintele ALDE, Daniel Constantin.

Daniel Constantin a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre desprinderea de Partidul Social Democrat (PSD) și eventuala apropiere de Partidul Național Liberal (PNL).

În acest context, co-președintele ALDE a precizat că partidul „are șansa, într-o guvernare majoritar de stânga, să scoată mai bine în evidență măsurile de dreapta”.

Nu în ultimul rând, Daniel Constantin a subliniat faptul că în 2016 ALDE „va candida separat”.

 

Dan Bucura: Există nişte „argumente” pe care Partidul Naţional Liberal vi le-ar putea prezenta ca să vă atragă, în sensul ieşirii de la guvernare şi reintrării ulterioare cu ei într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat?

Daniel Constantin: Nu există niciun argument în acest moment.

Dan Bucura: Deci nu aveţi o gândire în sensul ăsta, mai ales că ei, probabil, vor invoca această apropiere de viziune, de stânga şi dreapta.

Daniel Constantin: Nu. Eu repet ceea ce am spus mai devreme: avem şansa, într-o guvernare majoritar de stânga, să scoatem mai bine în evidenţă măsurile de dreapta. Şi a existat aici înţelegere şi sunt extrem de mulţumit că premierul a înţeles şi, de cele mai multe ori, a ţinut cont de ceea ce noi am spus. Atâta timp cât există respectul între PSD, UNPR şi ALDE (şi vreau să subliniez: întotdeauna, relaţiile noastre s-au bazat pe respect), atâta timp cât există acest respect, cu siguranţă n-avem niciun fel de argument. Sigur că în 2016 vom candida separat. Ca atare, va fi un respect pe care trebuie să-l menţinem între partide, dar va exista şi o competiţie, pentru că noi vom promova programul nostru de guvernare (care va fi preponderent cu măsuri de dreapta), dânşii vor promova un altul, deci va fi oarecum o competiţie ideologică. Şi după alegerile parlamentare ne vom aşeza la masă şi vom discuta.

 

2 comentarii la “EXCLUSIV (VIDEO) Daniel Constantin, privind desprinderea de PSD: „În 2016 vom candida separat”

  1. In mod cert ALDE va continua alaturi de PSD sa sustina Guvernul condus de Victor Ponta, deoarece respectarea angajamentelor in fata romanilor reprezinta cel mai important obiectiv pe care acestia si l-au asumat.

  2.  Liviu Dragnea este un lider cu experienta, un bun organizator, care a participat in mod activ in ultimii ani la viata guvernului si a coalitiei de guvernare. Alegerea sa in functia de presedinte nu va schimba cu nimic relatia din interiorul coalitiei de guvernare, deoarece cu totii avem aceleasi obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *