Skip to content
" "
Politică Video

EXCLUSIV (VIDEO) Nicolae Bănicioiu, despre relaţia cu Liviu Dragnea: A fost, pur şi simplu…

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână este ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

În dialogul purtat cu jurnalistul Dan Bucura, Nicolae Bănicioiu a vorbit despre relaţia lui cu preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, mai ales în lumina ultimelor evenimente de pe scena politică.

" "
" "

Astfel, ministrul s-a referit la declaraţia lui Dragnea de săptămâna trecută. Atunci (la conferinţa extraordinară a partidului), liderul PSD s-a plâns că este răcit, adăugând: „Probabil că dacă aveam un ministru la Sănătate foarte bun, nu eram atâţia atinşi de viroză în oraşul ăsta”. Spusele lui Dragnea au provocat o serie de speculaţii în presă, privind o posibilă răcire a relaţiilor dintre preşedintele interimar şi ministru.


Dan Bucura: M-am gândit să structurăm interviul pe patru paliere: două pe zona politică şi două care, cu siguranţă, vă vor face mai multă plăcere, ţinând în mod clar de domeniul dumneavoastră şi de ministerul pe care îl conduceţi în momentul de faţă.

Pentru că politicul ne conduce, totuşi, viaţa: săptămâna trecută, am văzut o declaraţie surprinzătoare a lui Liviu Dragnea, care s-a scuzat în faţa colegilor noştri jurnalişti, spunând că este puţin răcit, după care a continuat: „Dacă am fi avut un ministru al Sănătăţii atât de bun, nu am fi fost loviţi de viroză”. Ce a vrut să spună? Există o tensiune între dumneavoastră şi domnul Dragnea?

Nicolae Bănicioiu: Nicidecum. Nu. Eu cu domnul Dragnea colaborez de foarte multă vreme, încă de pe vremea organizaţiei de tineret. Deci nu e vorba nici de vreo tensiune, şi nici de vreo atitudine mai critică neapărat la adresa mea. A fost, pur şi simplu, o glumă spusă într-un cadru nu neapărat mai lejer; era o adunare cu membrii noştri de partid şi o atmosferă mai destinsă şi, până la urmă, eu cred că, în atâta patimă politică care e acuma, cred că şi glumele ar trebui să mai destindă atmosfera. Deci nici nu m-am supărat, mai ales că eram de faţă şi chiar am înţeles-o ca atare şi cred că şi domnia sa va confirma acest lucru. Dar, una peste alta, revenind la fondul întrebării dumneavoastră: şi relaţia, dar şi colaborarea dintre mine şi domnul Dragnea este una cât se poate de normală şi cred eu că a fost şi cu rezultate bune până acum.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *