Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV (VIDEO) Vasile Blaga, despre relația cu binomul SRI-DNA

" "

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga.

Vasile Blaga a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre celebrul binom SRI-DNA, subliniind faptul că trebuie să-și facă toate instituțiile statului datoria și justiția  să-și facă datoria și nu este treaba noastră, a politicienilor, ca să încercăm să facem ordine în justiție.

" "
" "

În același timp, liderul PNL a reacționat cu privire la comentariile premierului Victor Ponta de la tribuna Parlamentului înainte de votul moțiunii.

Nu în ultimul rând, Vasile Blaga a comentat speculațiile apărute în presă, potrivit cărora co-președintele PNL, Alina Gorghiu, are probleme penale.

Dan Bucura: Se tot vorbește în ultima vreme de celebrul binom SRI-DNA, despre faptul că tot timpul procurorii găsesc materie primă, să spunem așa, în rândul politicienilor. A ajuns o sperietoare în rândul politicienilor. De ce oare? Exstă foarte mulți politicieni corupți, șantajabili, de ce găsesc tot timpul procurorii de unde să-și ia marfa, să spunem așa?

Vasile Blaga: Păi că există destule situații în care lucrurile nu au mers cum trebuie și a existat corupție, lucrurile sunt clare, vedem asta în fiecare zi. Vedem, nu mă refer că sunt chemați sau nu sunt chemați la DNA sau la alte Parchete, dar vedem foarte mulți politicieni la toate nivelele trimiși în judecată. Ori nu poți să trimiți pe cineva în judecată dacă nu sunt și niște dovezi pe care le aduc procurorii în demersurile lor, când trimit un rechizitoriu în instanță. Întotdeauna am spus că trebuie să-și facă toate instituțiile statului datoria și justiția să-și facă datoria și nu este treaba noastră a politicienilor ca să încercăm noi să facem ordine în justiție. Ferească Dumnezeu! Există instituții acolo, există Consiliul Superior al Magistraturii. Sigur, vor fi probleme legate și de noul Cod Penal, destule articole au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională, lucrurile vor trebui discutate, dar cu ei la masă. Pentru că altfel lucrurile par și chiar sunt nesănătoase. Deci trebuie discutat cu toți actorii implicați, astfel încât dacă e ceva de corectat, să fie corectat fără nicio problemă, dar în discuții clare cu magistrații, cu reprezentanții lor.

Dan Bucura: Apropierea aceasta, unii spun exagerată dintre SRI și DNA, o vedeți normală sau o vedeți un pic deplasată?

Vasile Blaga: Binomul acesta a fost lansat așa, în spațiul public, de un ziarist, nu-i spun numele. Eu am urmărit cu atenție declarațiile atât ale doamnei Kovesi, cât și a celor de la SRI.  Și eu am făcut parte din CSAT atâția ani de zile. Sigur că sunt colaborări între instituțiile statului care au astfel de obligații, nu? Ele sunt clar prevăzute de lege și eu nu cred că se încalcă limitele legii.

Dan Bucura: Victor Ponta spunea public la tribuna Parlamentului înainte de votul  moțiunii: „Pe mine m-au scos din politică, mâine s-ar putea să urmați dumneavastră”, uitându-se către Opoziție. La ce credeți că se referea? Tot la povestea aceasta cu binomul, tot la justiție?

Vasile Blaga: El acolo, în timpul prezentării primului răspuns al primului ministru la moțiune, noi organizaserăm un miting și, ținând cont și de vreme și de transportul din București, chiar dacă și jandarmii au spus că am avut peste 9000 de oameni, au mai venit pe rând, în sfârșit, domnului Ponta i-o fi spus cineva că sunt câteva zeci de oameni afară și spunea: „Nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost”. Eu i-am răspuns elegant: „Domnul Ponta, ce am fost am încercat să-ți demonstrez în noiembrie, când practic a ieșit din politica înaltă, ce o să fiu o să vedeți în anul electoral 2016 când o să pierdeți alegerile și din cauza modului în care vă manifestați dumneavoastră”. De aici, răspunsul respectiv al domnului Ponta.

Dan Bucura:  O parte a presei a sugerat zilele acestea că copreședintele dumneavoastră, Alina Gorghiu, ar avea oareșice probleme penale, că ar exista niște dosare în lucru. Ați avut niște discuții cu dânsa pe tema aceasta, știți ceva în sensul ăsta?

Vasile Blaga: De fiecare dată când în presă, știți cum e, în primul rând presa mai ales dacă e atașată de un anumit partid politic, lovește la vârf că, vorba aceea, partidul este condus de doamna Gorghiu și de către mine. Și și eu de câte ori am avut răspunsuri la o astfel de situație am făcut-o în Comisia de Unificare, așa cum a făcut-o și dânsa. Dar nu pot să nu observ un lucru: nu știu un singur dosar în care să fie acuzată doamna Gorghiu. Eu nu știu. Și cine face acuzația? Domnul Ponta care e trimis în judecată.

1 comentariu la “EXCLUSIV (VIDEO) Vasile Blaga, despre relația cu binomul SRI-DNA

  1. … nu este treaba noastră, a politicienilor, ca să încercăm să facem ordine în justiție …
    Pai bineinteles mai Blaga, asa este, cum sa faci alta ordine in justitie decat asta care este ? Ca e ordinea facuta de tine si de Basescu, si vad ca e o ordine buna, ca de voi si basistii vostri nu se atinge nimeni. Cum sa vrea cineva o ordine fireasca in justitie ? Cine sa asculte ce vor reprezentantii la nivel national ai magistratilor, asociatiile profesionale sau chiar Curtea Constitutionala ??? Lasa ca e bine asa, sa ramana ordinea asta a voastra, ca e bine pentru voi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *