Skip to content
Politică

Execuțiile din USR au scindat partidul în două. Senatorul Goțiu, revoltat „după noaptea cuțitelor boante”

Valul de sancțiuni din USR a generat furia mai multor membri. Printre aceștia se numără și senatorul Mihai Goțiu, care spune că a participat la un „proces de intenție”, scenariu asemănător unui „regim autoritar paranoic”, și care condamnă atitudinea lui Dan Barna și a apropiaților săi, informează b1.ro.

«O ATMOSFERĂ SĂNĂTOASĂ MIROASE A PROSTIE!». Gânduri după noaptea cuțitelor boante din USR.

Târziu, în noapte, s-a încheiat ședința Biroului Național (BN) al USR. S-a încheiat cu o decizie tristă și dureroasă – personal, o consider a fi cea mai revoltătoare decizie din lista epurăriilor din USR -, de suspendare a colegilor de la Cluj Cosmin Stoenoiu și Daniel Giurcă (pe un an, respectiv șase luni). Timp de câteva ore, membrii plutonului de executanți din BN (Echipa Barna & Elek Levente), s-au chinuit să demonstreze o presupusă intenție incorectă sau nelegitimă în acțiunile acestora, în cadrul unui demers cât se poate de normal, inițiat pentru transparentizarea acțiunilor și deciziilor conducerii partidului”, a scris Mihai Goțiu, joi, pe Facebook.

Mai mult decât atât, spune senatorul USR, „s-a ajuns până într-acolo, încât Dan Barna să invoce o glumă a lui Cosmin Stoenoiu, pentru a demonstra reaua-intenție!

Dane, chiar e așa greu să înțelegi revolta internă, când un membru angajat al partidului, care nu avea prea mari probleme de conștiință să depună semnături false, e protejat de conducerea USR, iar unul dintre coordonatorii campaniei #farapenali de la Cluj (în care s-au strâns peste 80.000 de semnături pe bune, record în județele din România) e sancționat?”, l-a întrebat Mihai Goțiu, în postare, pe liderul USR.

Senatorul a subliniat că deciziile luate în Biroul Național vor „afecta grav” formațiunea la următoarele alegeri. O parte semnificativă a membrilor USR, spune Goțiu, „și-au pierdut încrederea în luciditatea, responsabilitatea și, mai ales, corectitudinea celor care conduc partidul”.

Dane și dragi colegi din BN: când rezultatele de la viitoarele alegeri ne vor trosni în moalele capului, amintiți-vă de seara și decizia de ieri. Bombele nu cad, nici ele, de două ori în același loc și nu cred că politica țapilor ispășitori vă va mai ajuta să vă de-responsabilizați de rezultate”, i-a mai transmis Mihai Goțiu lui Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *