Executivul a aprobat Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii” 2024 (FIV 2). De asemenea, Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe acest an cu suma de 150.000 mii lei reprezentând credite de angajament şi 5.000 mii lei reprezentând credite bugetare.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guverului şi reprezintă sprijin financiar pentru un număr de maxim 10.000 de beneficiari, în vederea asigurării medicamentelor şi a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

„Este o veste foarte bună, venită în apropierea Zilei Internaţionale a Copilului şi mult aşteptată de familiile din România care au probleme de infertilitate. Suma este identică cu cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că avem fonduri pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro. Le mulţumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii şi domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanţelor pentru sprijinul acordat continuării acestui program şi în anul 2024. De asemenea, mulţumesc comunităţii Declic şi Asociaţiei SOS Infertilitatea pentru acţiunile lor de susţinere”, a declarat ministra Familiei Natalia Elena-Intotero, potrivit comunicatului de presă al instituţiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: