Executivul a modificat normele privind obţinerea atestatului de detectiv particular

Sursă foto: Freepik

Executivul a modificat, joi printr-o hotărâre, normele de aplicare a Legii 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular. Actul normativ aduce o serie de modificări şi completări normelor de aplicare legii privind exercitării profesiei de detectiv particular, pentru a clarifica unele aspecte în vederea obţinerii atestatului de detectiv particular, precum şi de a corela soluţiile normative.

În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a Legii nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.666/2004, arată comunicatul de presă al Executivului.

Astfel, în vederea susţinerii de debirocratizare a sistemului administrativ şi facilitarea soluţionării procedurii privind obţinerea atestatului de detectiv particular sau a licenţei de funcţionare a societăţii specializate ori a cabinetului individual de detectivi particulari, printre modificări, se regăseşte eliminarea obligativităţii de a depune, în copie, unele documente, precum actele de identitate, diplomele de studii sau actele de proprietate/folosinţă ale sediului şi punctelor de lucru.

Modificările adoptate au impact pozitiv atât asupra persoanelor care doresc să obţină licenţa de funcţionare, cât şi asupra activităţii administraţiei publice competente cu gestionarea dosarului pentru obţinerea licenţei de funcţionare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: