Skip to content
Politică

Executivul le pregătește o vacanță prelungită bugetarilor SURSE

alba24.ro
" "

Bugetarii vor avea o minivacanţă de 5 zile, în perioada 1 – 5 iunie, urmând ca Guvernul să adopte în şedinţa de joi o Hotărâre prin care va lega zilele nelucrătoare declarate prin lege de Ziua Copilului şi de Rusalii, au precizat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Așadar, potrivit unei hotărâri ce urmează să fie pusă pe masa executivului, acesta va declara ziua de  2 iunie liberă pentru a lega ziua de 1 iunie – Ziua Copilului – care este liberă începând din acest an şi 5 iunie – Rusalii – care este de asemenea declarată liberă prin lege.

" "
" "

Această decizie nu este nouă, deoarece parlamentul a decis anul trecut, în octombrie,  ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a-i determina pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Astfel, românii au parte de 14 zile libere în anul 2017, cu două mai mult față de anul 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române şi 1 iunie, Ziua Copilului.

Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *