Exemplarele de urs care trăiesc în fondurile cinegetice administrate de Romsilva depăşesc de trei ori efectivul optim

Ursul
Sursa foto: Pixabay

Circa 2.700 de exemplare de urs brun trăiau, anul trecut, în cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, de trei ori mai mult decât efectivul optim, arată datele instituţiei, publicate joi într-un comunicat de presă.

În acest context, Romsilva a anunţat intensificarea măsurilor de monitorizare a populaţiei de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc, privind interacţiunea cu oamenii.

„Directorul general al Regiei Naţionale a Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populaţiei de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacţiunea oamenilor cu exemplarele de urs. Măsurile au fost adoptate în urma creşterii populaţiei de urs, a schimbării comportamentului acestei specii şi a interacţiunii tot mai dese cu oamenii. Astfel, vor fi identificate şi monitorizate cu atenţie traseele turistice cele mai expuse interacţiunii dintre om şi urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezenţa urşilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar şi recomandări pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor periculoase”, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis AGERPRES.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: