Skip to content
Puterea Știrilor Video

Exemplul Israelului pentru revenirea la normalitate. Virgil Guran (PNL): La ei vaccinarea a fost obligatorie, iar acum infectarea e zero

Inquam Photos / George Călin

Invitat la Puterea Știrilor, Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, susține că singura șansă de a ne întoarce la o viață normală este prin vaccinare. Liberalul a dat exemplul Israelului, unde vaccinarea a fost obligatorie, motiv pentru care, în acest moment, rata de infectare este zero, iar masca nu mai este obligatorie.

„Campania de vaccinare este influențată de scepticismul oamenilor. A existat și o intoxicare din partea unora care au afirmat că vaccinurile nu sunt în regulă. De multe ori s-a făcut din țânțar armăsar, dar lucruri concrete nu prea sunt, nu prea au fost cazuri de reacții adverse deosebite și realitatea este următoarea: singura soluție o reprezintă vaccinare.

Chiar ieri m-am întâlnit cu o delegație din Israel și ne-au explicat ce s-a întâmplat la ei, pentru că la ei vaccinarea a fost obligatorie și astfel, în momentul de față, nu mai există nicio problemă. Infectarea este la nivel zero în Israel și totul funcționează normal începând de la activitate economică, sportivă, socială. Oamenii nu mai poartă măști, nu se mai feresc, pentru că s-a făcut o imunizare în masă, deci se demonstrează că doar așa putem realiza acest lucru. Este adevărat că sunt oameni care ne și înjură când spunem acest lucru. Noi, majoritatea politicienilor, ne-am vaccinat pentru că am înțeles acest lucru. Nu avem efecte adverse. 

Dacă înainte aveam 10.000 de infectați, în momentul de față avem 100 de infectați, cu toate că nu avem un grad de vaccinare foarte mare. E adevărat că unii s-au imunizat prin îmbolnăvire, dar cred că trebuie să fie mai mulți specialiști care să explice, pentru că am văzut oameni care nu au nicio legătură cu sănătatea, dar sunt formatori de opinie și dau niște verdicte negative atât de sigure încât zici că ei au inventat boala sau vaccinul. 

Eu sunt președinte la Dâmbovița și va fi o campanie foarte puternică de promovare și va fi un fel de maraton la nivelul întregului județ cu premii acordate, pentru că poate în felul acesta înțeleg să vină la vaccinare și sper să aibă succes.

Este o campanie susținută de o societate particulară importantă în România, în colaborare cu DSP, cu Prefectura”, spune Guran.

De asemenea, liberalul este de părere că Guvernul Românei ar trebui să inițieze mai multe campanii de vaccinare în țară pentru a crește astfel rata persoanelor imunizate.

„Trebuie făcut acest lucru, dar binele uneori trebuie împănat cu fel de fel de metode pentru a ajunge la acest lucru. Oamenii trebuie să vadă că numărul de cazuri a scăzut foarte mult. În realitate, s-au vaccinat persoanele vulnerabile sau cei care intră în contact permanent cu populația, și acest lucru se vede. Eu sper să nu mai existe un nou val și să ne ducem spre zero, să ajungem să fim o țară sigură din acest punct de vedere, să ajungă să funcționeze economia, turismul, activitatea socială, culturală și astfel totul să revină la normal”, conchide Virgil Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *