„Există o mare neîncredere în guvernanți din partea profesorilor”, spune deputata PSD Mirela Adomnicăi

Mirela Adomnicăi la Puterea Știrilor
Mirela Adomnicăi la Puterea Știrilor. Sursa foto: captura de ecran PS News

Invitată la „Puterea Știrilor”, deputata PSD Mirela Adomnicăi a declarat că negocierile guvernanților cu sindicatele din educație „au intrat pe un făgaș normal” după intervenția președintelui Klaus Iohannis, care a oferit o garanție că revendicările greviștilor vor fi îndeplinite. Ea a remarcat, de asemenea, că există „o mare neîncredere în guvernanți din partea profesorilor, a sindicatelor care îi reprezintă”.

„Citeam declarațiilor celor doi lideri de sindicat, Marius Nistor și domnul Hăncescu, după întâlnirea și discuția avută cu președintele Iohannis. Din cele două declarații a reieșit că acel angajament al președintelui este o garanție pentru viitoarea lege a salarizării. Deci, cel puțin după ultimele declarații proaspete de acum, rezultă că această negociere la care asistăm de o săptămână a intrat pe un făgaș normal în sensul în care de acum, sub umbrela sau sub cupola garanției asigurate de președintele Iohannis ca moderator, au loc acele discuții tehnice de transpunere a revendicărilor și a posibilităților bugetare de a îndeplini aceste revendicări.

Am convingerea că și profesorii, mai mult decât fiecare dintre noi, au și presiunea copiilor, elevilor de la școală, de la fiecare clasă în parte, mai ales în anii terminali, care intră deja pe o scadență pentru încheierea mediilor și admiterile care îi așteaptă. Deci, eu am convingerea că începând de astăzi, după discuția girată de către președintele Iohannis, am intrat în făgașul transpunerii tehnice a revendicărilor acceptate la negocieri”, a afirmat deputata PSD întrebată cum vede ea situația grevei generale din învățământ.

„Vor mai rămâne în stradă, pentru că a fost un efort extraordinar de mobilizare”

„Sentimentul meu după această săptămână de negocieri cu argumente și de o parte și de alta, este că e o mare neîncredere în guvernanți din partea profesorilor, a sindicatelor care îi reprezintă și, până nu se vor așeza pe hârtie, din punct de vedere tehnic, exact ce vă spuneam, anumite chestiuni concrete care urmează să se întâmple acum și urmează să fie prinse în viitoarea lege a salarizării, vor mai rămâne în stradă, pentru că a fost un efort extraordinar de mobilizare și un răspuns extraordinar pe care nu l-am mai văzut de multă vreme în stradă din partea profesorilor”, a adăugat Mirela Adomnicăi.

10.000 de profesori au protestat în Piața Victoriei, aceasta fiind a doua săptămână de proteste în educație. În urma negocierilor,  guvernanții nu au ajuns la o concluzie clară cu sindicatele. De asemenea, pe data de 30 mai, a avut loc și o întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, însă nu s-a ajuns la o înțelegere nici în cadrul acestei întâlniri.

Autor

  • Robu Andreea-Mădălina

    Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene și absolventă a două programe de master: Relații Internaționale, Politică Externă și Managementul Crizelor; Diplomație Cultură și Relații Internaționale. Pasionată de domeniul politic și diplomatic, fiind dornică să contribuie la o presă de calitate.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: