Skip to content
Politică

Există speranţă: România va primi un raport MCV mai bun decât Bulgaria. Cine spune asta

Există speranţă: România va primi un raport redactat de către Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene (CE) mai bun decât Bulgaria. Cine estimează acest lucru.

Afirmaţia potrivit căreia România va fi evaluată mai bine decât Bulgaria în raportul CE pe Justiţie şi Afaceri Europene a fost făcută sâmbătă de către vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, relatează site-ul novinite.com, citat de mediafax.ro.

Într-un interviu pentru postul naţional bulgar de radio BNR, ea a recunoscut că Bucureştiul a înregistrat, în ultimul an, performanţe cu mult mai bune în ceea ce priveşte cazurile judecate, în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi în lupta împotriva crimei organizate.

Raportul cu privire la Bulgaria urmează să fie prezentat, odată cu cel referitor la România, pe 27 ianuarie.

„Ceea ce aşteaptă (UE) de la noi sunt rezultate în cazuri concrete, în timp ce noi vorbim mai degrabă despre independenţa justiţiei. Am vorbit mult despre modificările Constituţiei ca fiind un pas către independenţa justiţiei, însă mai sunt de făcut paşi importanţi, iar modificările la legea privind sistemul judiciar sunt cele care vor garanta această independenţă”, a spus Zaharieva, în urma unei întâlniri cu oficiali UE la Bruxelles.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *