Skip to content
Politică

Există viață și fără termoficare centralizată. STUDIU: 13 județe, total debranșate

ziaruldeiasi.ro

Există viață și fără termoficare centralizată. Citiți în cele ce urmează despre rezultatele unui STUDIU vizând nu mai puțin de 13 județe, total debranșate.

Creşterea continuă a preţului energiei termice, problemele constante ale sistemelor de încălzire centralizate din întreaga ţară, precum şi dorinţa de independenţă a românilor au dus în ultimii 15 ani la debranşarea a peste 1,25 milioane de locuinţe, arată un studiu al Ariston Thermo România, citat de Mediafax.

„În prezent, 13 judeţe din România (Alba, Mureş, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Caraş Severin, Neamţ, Dâmboviţa, Olt, Sălaj) nu mai depind de sistemul centralizat de termoficare, folosind un echipament independent de încălzire. La polul opus se află Capitala, unde peste 60% dintre locuinţe depind încă de sistemul centralizat (circa 560.000 de locuinţe branşate)”, arată autorii studiului.

Raportat la situaţia pe primul semestru al anului 2017, în topul judeţelor cu cele mai multe debranşări se află Galaţi, unde 6.966 apartamente s-au debranşat de la CET-uri, pe locurile următoare aflându-se Iaşi, (800 de debranşări), Tulcea (445), Timiş (431) şi Argeş (410).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 400 de persoane din toate judeţele ţării, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, peste 75% având studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *