Skip to content
Politică

Exit-poll Referendum pentru indepedența Scoției

Potrivit agenției de presă Reuters, 51% dintre scoțieni i se pronunţă împotriva independenţei faţă de Marea Britanie, în timp ce tabăra secesionistă are o cotă de 49 la sută, conform unui sondaj de tip exit-poll nedefinitiv, prezentat de Reuters înainte de închiderea secţiilor de votare.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a exprimat pe Twitter, miercuri, cu o zi inainte de referendumul privind independenta Scotiei, speranta ca Marea Britanie va ramane „puternica si unita”.„Marea Britanie este un partener extraordinar pentru America si o forta pentru bine intr-o lume instabila. Sper ca va ramane puternica, robusta si unita„, a afirmat el intr-un mesaj postat pe contul de Twitter al Casei Albe (@WhiteHouse) si urmat de initialele „bo”, semn ca este vorba de un mesaj al presedintelui.

 

Acest mesaj reia aproape cuvant cu cuvant fraza pronuntata de presedintele american la inceputul lui iunie la Bruxelles, in cursul unei conferinte de presa comune cu premierul britanic David Cameron. Intrebat in cursul acestei saptamani pe aceasta tema, purtatorul de cuvant al Executivului american a repetat aceasta formula cizelata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *