Skip to content
Sport

Experiment inedit al editorialistului PSnews.ro, Bogdan Stoica. Experimentul MOGA: la ce dai, de fapt, LIKE, pe Facebook

Editorialistul PSnews.ro, Bogdan Stoica, a inițiat un experiment inedit pe pagina sa de Facebook, al cărui obiectiv a fost să observe la ce dau oamenii like în realitate. Timp de 16 zile, Bogdan Stoica a postat pe Facebook versuri dintr-o melodie a lui Marius Moga și le-a atribuit ca citate ale mai multor personalități, precum Dalai Lama, Petre Țuțea, Klaus Iohannis sau Mircea Cărtărescu. Totuși, nimeni nu a reușit să își dea seama de experiment, iar numeroși oameni au decis să dea like și chiar share postărilor, demonstrând astfel că apreciează și rezonează cu citatele postate.

Redăm integral explicații editorialistului PSnews.ro, preluate de pe site-ul bogdanstoica.ro, despre experimentul întreprins pe Facebook:

”In primul rand, ma bucur ca am scapat. De cateva ori, mi-a fost foarte rusine. In alte zile, a trebuit sa dau explicatii pe tema citatului complet idiot sau a englezei folosite. Unii dintre prietenii mei au crezut, probabil, ca m-am tacanit…

In al doilea rand, trebuie sa va spun ca sunt destul de trist. Printre cei care au dat like pozelor se numara si oameni ok, cu lecturi, cu suficient de putin timp liber, nu loseri care dau like la orice, de plictiseala.

In al treilea rand, trebuie sa recunosc ca ma asteptam sa fiu prins. Milioane de romani stiu versurile pieselor lui Marius Moga, ar fi trebuit sa le recunoasca.

Acum, ca am scapat de ce ma macina, sa va povestesc: am decis sa fac un experiment. Am luat, de pe versuri.ro, cantecele lui Marius Moga. Am ales 16 versuri si le-am transformat in tot atatea poze cu citate ale unor celebritati, de la Petre Tutea la Dalai Lama si de la Mircea Cartarescu la Irina Binder. N-a lipsit nici cel mai in voga om de pe Facebook in acest moment, respectiv Klaus Iohannis, care a „interpretat” un vers din melodia „7 seconds”, cantata de Marius Moga intr-un featuring cu Simplu si Buppy Brown Lennox.

Am publicat cate o poza pe zi, timp de 16 zile, dar nu mai mult de o zi. In fiecare dimineata, ascundeam din cronologie poza de ieri. Cum ar veni, n-am incurajat propagarea lor pe Facebook. Si totusi, mesajele au prins….

In total, cele 16 poze cu citat au strans 330 de like-uri si vreo 20 de share-uri. Si nu s-a prins nimeni de experiment. Ba, din contra, mesajele au fost apreciate, chiar daca unele erau complet idioate, iar altele erau simple enunturi. Vi se pare ca „vii la mine de atatia ani pentru ca ti-e sete” e vreo minune de citat? :))

Mai jos, aveti toate pozele cu citate facute din versuri ale lui Marius Moga. Distrati-va in voie. Pe cele de pe Facebook le-am sters, de rusinea rusinii celor care le-au dat like.”

1 moga03 moga13 moga15 moga16

2 comentarii la “Experiment inedit al editorialistului PSnews.ro, Bogdan Stoica. Experimentul MOGA: la ce dai, de fapt, LIKE, pe Facebook

  1. Qed,pe feisbuc este plin de tzarani ignoranti si lingusitori care dau like din amabilitate.Studiul este folositor pt a lamuri unora explozia lui Johanis din turul doi,vad in ultima vreme un curent de desconsiderare a acestei platforme de socializare.Totusi,clipurile de la Starea Natiei sau de aiurea care ne aratau persoane gen „MUSCATA” care votau cu Monta sa le bage si lor curent si mincare nu-i avantajeaza pe cei decuplati de la internet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *