Expert: Suntem aproape de a declara o epidemie de viroze respiratorii cu virus gripal

sursa foto: Profimedia Images
sursa foto: Profimedia Images

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, afirmă că România este ”aproape” de a declara epidemie de gripă. Aceasta estimează că în următoarea perioadă va începe o scădere a numărului de cazuri de gripă. La rândul său, medicul Adrian Marinescu atrage atenţia asupra faptului că mulţi dintre cei aflaţi în situaţie de risc în ceea ce priveşte virozele respiratorii nu iau măsuri elementare, precum purtarea măştii de protecţie, pentru a preveni contractarea virusului gripal.

”Suntem aproape de a declara o epidemie de viroze respiratorii cu virus gripal. Probabil că raportările de joi, de mâine, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică vor indica o apropiere a epidemiei de gripă, deşi ne aşteptăm ca acestea să fie vârfurile de incidenţă şi ulterior, în următoarele zece zile, să înceapă să descrească incidenţa la nivel naţional”, a afirmat Ioana Stăncel, miercuri seară, la Medika Tv.

În aceeaşi emisiune, medicul Adrian Marinescu a afirmat că ”este un sezon de infecţii respiratorii care pune, realmente, probleme”, subliniind că populaţia nu trebuie, totuşi, să intre în panică.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: