Expert militar rus: Federația Rusă ar putea invada militar teritoriul unei țări membre NATO

Sursa: Captură de ecran

Federația Rusă poate invada militar teritoriul unei țări membre a Alianței Nord-Atlantice. Opinia aparține expertului militar, Yuri Feodorov. În cadrul emisiunii „Impact Global”, de la TVR MOLDOVA, expertul militar a vorbit despre regiunile unde există cel mai mare potențial pericol și amenințare pentru țările NATO.

„Da. Cred că acesta este un semnal pentru Europa, e un semnal că în general, europenii au realizat sau realizează pas cu pas amenințarea că Federația Rusă poate invada militar teritoriul unei țări membre a Alianței Nord-Atlantice. În primul rând este vorba despre statele baltice. Aceste ţări sunt în primul rând în vizorul Rusiei. E de înţeles acest lucru, strict din punct de vedere militar, tehnic, pentru că există o linie directă de interacțiune – frontiera terestră directă dintre statele baltice şi Rusia. În aceste zone de frontieră, armata rusă are sau cel puțin avea până la începutul războiului din Ucraina, un potențial militar serios.

Este exclava Kaliningrad, de pe al cărei teritoriu poate fi înfăptuită o agresiune împotriva Poloniei sau a Lituaniei.

Există Belarusul, de pe al cărui teritoriu armata rusă poate iniția o agresiune împotriva Lituaniei și a Poloniei. Anume în această regiune există cel mai mare potențial pericol și amenințare pentru țările NATO.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: