Skip to content
Europa

Experţi din UE, inclusiv România, vor ajuta Ucraina în lupta împotriva atacurilor cibernetice

fact24.com

Şase state membre UE, printre care şi România, vor trimite o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a lupta împotriv ameninţărilor cibernetice, după ce Rusia a recunoscut oficial independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marţi ministrul adjunct al Apărării din Lituania.

Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi înfiinţată pentru a ajuta alte ţări, instituţii şi parteneri UE să facă faţă ameninţărilor cibernetice, ca urmare a solicitării adresate de Ucraina luni, a precizat ministrul adjunct al Apărării din Lituania, Margiris Abukevicius.

„Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente anume sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor breşe de securitate”, a declarat el, pentru Reuters, potrivit News.ro.

Hackerii militari ruşi s-au aflat în spatele unui val de atacuri cibernetice de tip „Dstributed Denial of Services” (DDoS), care au dezactivat pentru scurt timp site-urile băncilor şi instituţiilor guvernamentale ucrainene, au declarat vineri Statele Unite şi Regatul Unit. Cu toate acestea, Rusia a dezminţit orice implicare în aceste atacuri.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, luni, că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *