Skip to content
Europa

Experţii britanici nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenţilor sub 16 ani

fortune.com

Cercetătorii britanici recomandă vaccinarea anti-COVID-19 adolescenţilor cu vârsta de 16 -17 ani, pentru a ajuta la scăderea ratei de infectare în Marea Britanie.

Marea Britanie vaccinează în prezent adulţii de peste 18 ani, precum şi minorii cu vârsta de peste 12 de ani din categoria vulnerabilă, cu risc de îmbolnăvire şi de contractare a unei forme severe de COVID-19, informează miercuri BBC, potrivit Agerpres.

Aşa numitul Comitet Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) speră ca recomandarea să fie lansată cât mai repede, astfel încât vaccinările anti-COVID-19 în rândul grupei de vârstă 16 – 17 ani să poată începe peste câteva săptămâni. În alte ţări, printre care SUA şi Canada, se vaccinează deja minorii de peste 12 ani.

Deciziile autorităţilor britanice privind programul de imunizare au la bază recomandările făcute de JCVI. Singurul vaccin autorizat în Marea Britanie pentru a fi administrat minorilor de sub 18 ani este cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Potrivit ultimelor date oficiale, Marea Britanie a vaccinat cu prima doză 88,7 % din populaţia adultă, în timp ce 73 % dintre adulţi au primit deja ambele doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *