Skip to content
Coronavirus

Experții germani cer noi măsuri împotriva variantei Omicron, inclusiv limitarea contactelor

Twitter

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a dat pandemiei „o nouă dimensiune”, spune comitetul științific care consiliază guvernul federal german și care susține că sunt necesare noi măsuri pentru a combate recrudescența crizei sanitare.

Dacă nu sunt întreprinse noi măsuri, susțin experții germanii, există un risc tot mai mare să fie perturbată infrastructura critică – cum sunt spitalele, serviciile sanitare, zona de securitate și utilitățile, transmite AFP preluată de b1tv.ro.

Dacă răsândirea variantei Omicron continuă în Germania cum a făcut-o până acum, o parte semnificativă a populației se va îmbolnăvi și/sau va intra simultan în carantină”, se arată în raportul comitetului format din 19 membri.

În raport nu se menționează despre un eventual lockdown, însă experții au solicitat reducerea masivă a contactelor în rândul populației.

Tulpina Omicron a oferit pandemiei de COVID-19 „o nouă dimensiune” pentru că „infectează mult mai multă lume într-un timp foarte scurt și afectează mai mulți oameni care au trecut prin boală și oameni vaccinați”, mai susțin experții.

Noua variantă virală ar putea provoca „o răspândire explozivă”, cu bilanțul cazurilor de infectare dublându-se în două până la patru zile, estimează oamenii de știință.

Anterior, ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, a exclus un eventual lockdown „înainte de Crăciun”, spunând că o astfel de măsură este prea puțin probabilă chiar și după sărbători. Comentariul a venit în contextul în care Olanda a intrat într-o carantină dură.

Karl Lauterbach afirma vineri că se pregătește pentru „un val masiv” provocat de varianta Omicron.

În același raport, experții au solicitat o pregătire „imediată” și exhaustivă pentru a proteja infrastructura critică din Germania. Aceștia spun că „mecanismele de control trebuie să fie disponibile pe termen scurt”, precum și că trebuie asigurate capacitatea de testare și funcționarea optimă a lanțurilor de aprovizionare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *