Skip to content
Sănătate

Experţii trag un semnal de alarmă: Protecţia asigurată de vaccinurile anti-COVID-19, foarte probabil să scadă în timp

alephnews.ro

Protecţia pe care o oferă vaccinarea împotriva infecţiei cu coronavirus şi a îmbolnăvirii potenţial severe este foarte probabil să scadă în timp, astfel încât campaniile de vaccinare vor continua în următorii ani, au declarat oamenii de ştiinţă grupului de consiliere al guvernului britanic, relatează vineri Reuters.

Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp„, conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili„, au spus oamenii de ştiinţă citaţi de Agerpres.

Documentul, intitulat „Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?”, a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *