Skip to content
Politică

Expertiza incendiului din Colectiv, finalizată. Care sunt următorii pași

Expertiza incendiului din clubul Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața zeci de oameni, a fost finalizată, arată Marius Tucă pe blogul său.

Astfel, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani urmează să trimită săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efecturată în cazul incendiului din Colectiv.

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani va trimite săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din Clubul Colectiv, din București.

În luna decembrie, într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia. Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General. Directorul INSEMEX, George Artur Găman, a afirmat în urmă cu câteva zile că draftul raportului numără câteva sute de pagini inclusiv anexele, concluziile urmând să fie prezentate de Parchetul General, cel care coordonează această anchetă.

Raportul de expertiză este ”proprietatea” Parchetului General, motiv pentru care instituția în cauză este și cea care este îndreptățită să dea publicității rezultatele”, arată Marius Tucă pe blogul său.

1 comentariu la “Expertiza incendiului din Colectiv, finalizată. Care sunt următorii pași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *