Skip to content
Sănătate

Expertul Casei Albe, dr. Anthony Fauci, dă asigurări că vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna sunt sigure

Facebook

Imunologul Anthony Fauci a dat asigurări că vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt sigure, deşi au fost dezvoltate într-un timp record. „Viteza procesului de dezvoltare nu a compromis siguranţa şi nici integritatea ştiinţifică”, a spus expertul în timpul unei conferinţe de presă a celulei de criză de la Casa Albă pentru pandemia cu noul coronavirus.

Este o reflectare a progreselor ştiinţifice extraordinare pentru acest tip de vaccin, care ne-au permis să facem în câteva luni ceea ce a durat anterior ani de zile”, a explicat imonulogul, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. Dr. Fauci a precizat că datele au fost analizate de un „grup independent de persoane”.

Un grup independent de persoane care nu răspunde în faţa nimănui, nici în faţa administraţiei, nici în faţa mea sau în faţa companiilor, a analizat datele şi le-a găsit de încredere. Prin urmare, trebuie să excludem orice idee conform căreia acest lucru a fost eronat. Este foarte grav”, a spus Fauci.

Companiile Pfizer/BioNTech şi Moderna au anunţat în ultimele zile vaccinuri extrem de eficiente împotriva Covid-19, pentru care ar trebui să solicite autorizaţia de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *