Skip to content
Politică

Explicaţia Guvernului pentru avizul anunţat la sancţionarea dezvăluirii informaţiilor: Eroare tehnică

Guvernul informează că, dintr-o „eroare tehnică”, în comunicatul transmis după şedinţa de miercuri a fost anunţat că toate proiectele prezentate în şedinţă au primit aviz favorabil, deşi printre cele 37 puncte de vedere referitoare la unele proiecte legislative au fost şi unele cu aviz nefavorabil.

„Printre acestea se enumeră şi proiectul de Lege pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetăţenii care dezvăluie informaţii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvern”, se arată în comunicat.

După ce în cursul zilei de miercuri, 29 octombrie, Guvernul a emis un comunicat de presă la ora 16:42 privind actele normative incluse pe agenda ședinței Executivului în care era precizat clar că modificarea Legii 286/2009 a primit aviz favorabil, la mai puțin de șase ore, mai precis la ora 22:18, Guvernul a emis un nou comunicat în care se preciza că propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae de a modifica legea 286/2009 a primit aviz nefavorabil.

De precizat este faptul că în spațiul public au apărut reacții extrem de virulente cu privire la avizarea favorabilă a modificărilor legii 286 din Codul Penal, mai mulți jurnaliști exprimându-și punctul de vedere conform căruia este o îngrădire a libertății presei care afectează în special jurnaliștii de investigații.

Citește și: Guvernul s-a răzgândit peste noapte. Cum s-a ajuns în 6 ore de la aviz FAVORABIL la aviz NEFAVORABIL pe modificările legii care afectează libertatea presei

1 comentariu la “Explicaţia Guvernului pentru avizul anunţat la sancţionarea dezvăluirii informaţiilor: Eroare tehnică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *