Skip to content
Politică

Explicația premierului pentru neîncasarea banilor de la KazMunaiGaz: Nu a vrut nimeni să semneze

Datoria celor de la KazMunaiGaz față de România a creat în țară o serie de controverse politice, dând apă la moară atacurilor între politicieni. Însă, la un an de la adoptarea memorandumului de înţelegere cu KazMunaiGaz, suma de 200 milioane dolari pentru acţiuni Rompetrol nu a intrat în conturile statului român, premierul Victor Ponta explicând că nu a fost finalizată „procedura”, deoarece funcţionarii se tem să semneze hârtii.

„Nu s-a finalizat procedura de vânzare şi de realizare a fondului de investiţii de un miliard de dolari. Nu a vrut nimeni să semneze nicio hârtie, niciun funcţionar, că au zis că Băsescu le face dosare”, a declarat Victor Ponta la B1 TV.

Întrebat care ar fi motivul pentru care aceşti funcionari s-ar teme, dacă respectă legea, premierul a susţinut că este foarte greu să impui ceva unui funcţionar public.

Victor Ponta a precizat că nu va fi de acord să fie încheiată „procedura” până ce nu există toate garanţiile legate de constituirea fondului de un investiţii de un miliard dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *