Explicațiile unui fost judecător CCR, după ce BEC a respins a doua candidatură a lui Șoșoacă

Sursă foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Fostul judecător CCR Augustin Zegrean a explicat, duminică seară, la Digi 24, decizia BEC care a respins a doua candidatură a Dianei Șoșoacă, la o zi după ce Curtea Constituțională a invalidat candidatura ei. „BEC nu mai avea soluție”, spune Zegrean. 

Fostul judecător CCR a explicat, în emisiunea moderată de Liliana Ruse, atât decizia CCR, cât și pe cea a BEC, care a respins și a doua candidatură a Dianei Șoșoacă.

„Ce vreau să vă spun apropo de decizia luată și în seara aceasta, BEC nu mai putea să treacă peste decizia Curții, deși nu este publicată în Monitorul Oficial, nu este intrată în vigoare. Dar dacă mâine ar fi publicat-o, tot acolo ajungeam. Cred că BEC nu mai avea soluție astăzi”, a explicat fostul judecător CCR. Diana Șoșoacă și-a depus sâmbătă noapte, la ora 23.50, cu zece minute înainte de expirarea termenului, încă o dată dosarul pentru a candida la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Ea a făcut această mutare după ce CCR a invalidat prima ei candidatură. O explicație oficială pentru această decizie din partea Curții Constituționale nu a venit încă, însă, potrivit Augustin Zegrean afirmă că „va fi destul de complicat să motiveze Curtea decizia pe aşa de puţine texte constituţionale”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: