Skip to content
Internațional

Explozie de amploare la Universitatea din Lyon

standard.co.uk

O explozie masivă a avut loc la Universitatea din Lyon, scrie The Independent, citat de Adevărul. Imaginile arată cum o “minge de foc” se ridică deasupra clădirii iar un incendiu mai mic poate fi văzut pe acoperiş.

Conform presei locale, explozia a avut loc la o bibliotecă din campusul La Doua în Villeurbanne, la nord de centrul oraşului.   Zona a fost evacuată iar pomperii se află la faţa locului.

Operaţiunea de stingere a incendiului, care a cuprins acoperişul unei clădiri din campus, este momentan în desfăşurare. Din primele informaţii, incendiul a izbucnit după ce trei butelii de gaz au explodat.   Autorităţile şi personalul universităţii susţin că se derulau lucrări pe acoperiş atunci când o butelie de gaz a explodat. O persoană a fost rănită în incident, afirmă autorităţile.

Filmările arată o „minge de foc” deasupra clădirii, în timp ce un incediu de dimensiuni mai mici se află pe acoperiş.

Focul a fost localizat, dar pompierii vor rămâne la faţa locului toată ziua pentru a se asigura că focul nu se reia. Universitatea cere studenţilor şi vizitatorilor să stea departe de clădire la cel puţin 100 de metri distanţă. Cartierul este securizat şi sunt efectuate evacuări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *