Explozie la Crevedia. Bogdan Despescu: „Am cerut o analiză privind modul cum s-a desfășurat activitatea acelei companii

sursa foto: IGSU
sursa foto: IGSU

Secretarul de stat Bogdan Despescu a declarat, duminică dimineață, la Digi24, că a solicitat o analiză privind activitatea companiei din Crevedia, la locația căreia au avut loc exploziile soldate cu un mort și zeci de răniți.

„Din punct de vedere al structurilor MAI am cerut o analiză privind modul cum s-a desfășurat activitatea acelei companii. Primele date au fost puse la dispoziția procurorului și fac parte din cadrul probatoriului”, a declarat Despescu.

Secretarul de stat în MAI nu a făcut alte comentarii referitoare la acest subiect, spunând că există un dosar pe rol, dar a precizat că „Celula de criză este activă, vom continua cu toate activitățile din această perspectivă. Va fi activă până când se va rezolva situația”.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor.

În momentul exploziei de la Crevedia se muta gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta, conform informațiilor G4Media. De asemenea, un control din 2020 a găsit o pompă de transvazare neomologată, mai precizează sursele citate.

De asemenea, firma care opera acea locație nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și era închisă din octombrie același an.

Potrivit informațiilor G4Media, pe acea locație nu mai funcționa o stație GPL, ci un depozit utilizat de cisterne de GPL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: