Skip to content
Știri locale Vâlcea

EXPLOZIE la o fabrică de armament din Vâlcea: cel puțin o persoană a decedat

O explozie puternică a avut loc, joi după-amiază la fabrica de Armament din Băbeni, Vâlcea. Un tânăr de 22 de ani a decedat și alte persoane au fost rănite.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de prim-ajutor, dar şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit site-ului oficial, Uzina Mecanică Băbeni este o societate cu capital integral privat și este autorizată și dotată pentru fabricarea muniției explozive începând cu calibrul 76 mm și până la calibrul 152 mm inclusiv și pentru demilitarizarea și delaborarea munițiilor de proveniență NATO sau din fostul tratat de la Varșovia, cum ar fi:

proiectile explozive, proiectile perforante, proiectile cu fragmentație, de iluminare, incendiare, purtatoare de submuniții, fumigene, cu fosfor alb, bombe de aruncător, grenade de mână, rachete, proiectile reactive, bombe de aviație cu submuniții, torpile, încărcături explozive de adâncime, mine antitanc, antiinfanterie și marine, muniții de infanterie, muniții cu uraniu sărăcit, componente pirotehnice.

Principalii beneficiari ai produselor Uzinei Mecanice Babeni sunt Ministerul Apărării Naționale, iar pe plan extern parteneri din Europa și Asia.

Uzina are o suprafață de peste 60 de hectare, pe care sunt desfășurate amenajări specifice producției militare, depozite speciale de muniție, hale de producție, facilități și poligoane de distrugere a muniției și a elementelor de muniții.

Revenim cu detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *