Skip to content
Internațional

Explozie puternică a unei conducte de gaz, în China. Bilanţ provizoriu: Peste 50 de morţi şi răniţi

cnn.com

Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-o explozie masivă a unei conducte de gaz în centrul Chinei, a informat presa chineză de stat, citată de CNN. Alte 37 au răni grave, potrivit unui bilanț provizoriu.

Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală, în Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale. Shiyan are o populaţie de peste 3 milioane de oameni.

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături peste 100 de persoane, inclusiv 37 rănite grav, potrivit presei de stat CCTV, care citează oficialii locali. Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care caută victimele printre dărâmături. Potrivit Digi24, încă nu se știe care este cauza care a dus la acceastă tragedie.

Explozia Shiyan a avut loc la o zi după ce opt ​​persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unei scurgeri de metil toxic dintr-un vehicul de la o instalaţie de manipulare a substanţelor chimice din oraşul Guiyang din sud-vest. O explozie similară s-a produs în portul nord-estic Qingdao în 2013, când 55 de persoane au murit.

Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de faptul că nu sunt respectate standardele de siguranţă, iar întreţinerea echipamentelor este precară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *