UPDATE Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani / Incendiul a fost stins

pompierii 112
Sursa foto: ISU

Zece bărbaţi şi trei femei au fost răniţi în explozia produsă vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

UPDATE: „Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară. Celelalte victime prezintă arsuri şi traumatisme”, susţin oficialii ISU.

Autorităţile din judeţul Botoani au activat, vineri, Planul Roşu de Intervenţie după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj. Zece persoane au fost rănite. Echipajele caută persoane eventual surprinse în interior.

UPDATE: ”Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că cele 10 victime sunt conştiente şi prezintă diverse traumatisme şi arsuri.

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD şi prealertat avionul SMURD. Din informaţiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate”, a mai precizat sursa citată.

Incendiul este lichidat.

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

”Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie ”, a transmis DRDP Iaşi.

ŞTIRE INIŢIALĂ: IGSU anunţă, vineri, producerea unei explozii urmate de un incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani.

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: