Explozii la Crevedia: Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime

Explozie Crevedia
Sursa foto: Explozie Crevedia / IGSU

Patriarhia Română a anunţat că va acorda un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale tragediei de la Crevedia.

„Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate şi 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora. În acest sens, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureştilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veşnice în urma tragicului accident. La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviştei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor, prin ajutorare concretă”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

De asemenea, Patriarhia Română adresează un îndemn eparhiilor ortodoxe româneşti din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donaţii la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniţii, până la clinicile care îi preiau, precum şi la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoţi pe aceşti grav răniţi.

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

Dintre acestea, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare  din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL