Skip to content
Politică

EXPLOZIV: ce NUCLEARE îi pregătesc baronii lui Dragnea! De ce riscă PSD DEZASTRUL total EXCLUSIV

MagnaNews

Potrivit surselor PSnews.ro,  în urma celor mai recente negocieri subterane, tabăra anti-Dragnea mai are nevoie de doar câteva voturi (4-5), pentru a da o lovitură de proporții epice în CEx-ul nuclear de vineri.

Dacă facțiunea Stănescu-Țuțuianu-Firea va reuși să-și alcătuiască o majoritate oricât de fragilă (fie și o mult ”muncită” paritate, care să o legitimeze statutar) în cadrul acestui for, deși este extrem de dificil, Liviu Dragnea va fi debarcat cu maximă celeritate – pe scurt: va fi suspendat prin votul rebelilor, care ar urma să convoace de urgență Congresul pentru a o unge pe Viorica Dăncilă în funcția de președinte PSD. De notat că ambele tabere sunt condamnate să o mențină pe Dăncilă în prim-plan, întrucât, în oricare alte condiții, PSD-iștii ar ajunge la mâna președintelui Klaus Iohannis, riscând să piardă guvernarea. De altfel, acesta este unicul motiv pentru care baronii contestatari susțin rocada Dragnea-Dăncilă, fiind conștienți că, dacă nu e păpușată de actualul șef, Dăncilă nu poate reprezenta nici cel mai mic pericol pentru ei. Dimpotrivă.

" "
" "

Ce bombe pregătesc rebelii

În schimb, dacă baronilor nu le reușește acest plan și vor fi învinși la mustață de Dragnea, nu înseamnă deloc că teleormăneanul va câștiga bătălia, în condițiile în care tabăra Stănescu-Țuțuianu-Firea pregătește o serie de nucleare pentru el. Filialele rebele au obținut scoruri electorale bune, în decembrie 2016, și beneficiază de numeroși deputați și senatori (nu mai puțin de 50 de parlamentari!), ceea ce înseamnă că Dragnea a pierdut, ireversibil, majoritatea parlamentară. Drept urmare, pe fundalul războiului total, baronii refractari l-ar putea debarca cu ușurință pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, în colaborare cu PNL, USR și Pro România. De asemenea, în condițiile spulberării majorității din Parlament, o viitoare moțiune de cenzură (deja anunțată de PNL, pe mai multe canale) ar putea avea urmări de-a dreptul dezastruoase pentru Dragnea și fidelii săi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *