Skip to content
Politică

EXPLOZIV: Daciana Sârbu NU va mai candida la Parlamentul European! TOTUL despre congresul Pro România EXCLUSIV SURSE

Cetateanul.net

Pro România urmează să-și aleagă forurile de conducere și să-și voteze noul Statut, duminică, la București (Romexpo), în cadrul primului congres al grupării.

Potrivit surselor PSnews.ro, ex-premierul Victor Ponta va fi confirmat la președinția grupării, fostul vicepremier Daniel Constantin va ocupa funcția de prim-vicepreședinte, cu aceeași ocazie urmând să fie aleasă garnitura de vicepreședinți (printre care Sorin Cîmpeanu și Nicolae Bănicioiu), dar și celelalte foruri de conducere. Până în acest moment, fostul ministru Ioan Rus a refuzat să fie cooptat oficial în garnitura de conducere.

Cu cine va candida Ponta

Cu prilejul primului Congres, Victor Ponta și Daniel Constantin vor prezenta o broșură despre Pro România (vizând obiectivele și proiectele), se va vota sigla și se va relansa platforma online a grupării. Sursele citate ne-au precizat că liderii noii formațiuni nu vor face anunțuri privind lista pentru Parlamentul European (este mult, mult prea devreme), deși, în general, strategia pentru Bruxelles a fost deja decisă: Ponta, Constantin și Cîmpeanu vor candida cu siguranță, încercând astfel să tragă întreaga listă, pe care se mai află, printre alții, europarlamentarul Laurențiu Rebega și fostul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu.

Nu și soția!

Aceleași surse ne-au dezvăluit că Daciana Sârbu nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, pentru a se evita să fie pe aceeași listă cu soțul ei, Victor Ponta – de altfel, o mișcare similară are loc și în PNL, unde recenta reactivare a lui Crin Antonescu cauzează, în ceea ce privește euroalegerile, o rocadă cu propria-i consoartă, Adina Vălean, în pofida expertizei pe care aceasta a acumulat-o în funcția de vicepreședinte al PE.

Atacuri la Dragnea și PSD: ”Lucrurile se duc înapoi, spre anii ’90!”

Marți, Victor Ponta i-a aruncat săgeți otrăvite lui Liviu Dragnea, asigurând că nu s-ar întoarce în sânul PSD nici după o prăbușire a teleormăneanului. ”Nu mă întorc la PSD. Vă spun ce am în minte în acest moment şi ce gânduri avem cu Pro România pentru o construcţie pe termen mai lung. (…) Evident că eu vorbesc în special cu oameni care au votat PSD sau m-au votat pe mine, dar sunt şi oameni, mulţi, destui, care mi-au spus: ‹îmi place de tine, te-aş vota, dar n-o să votez niciodată un PSD-ist›. Deci, sigur că ştim cui ne adresăm cu acest proiect. Eu n-am plecat din PSD doar pentru că am avut o problemă personală cu Dragnea. Eu am avut o problemă cu direcţia în care merge PSD. (…) Acum lucrurile se duc înapoi spre anii ’90 şi, din acest punct de vedere, nici nu mă văd înapoi în PSD, nici nu văd că dacă pleacă Dragnea se rezolvă toate problemele. Dimpotrivă, s-ar putea să fie probleme mai grave. Apropo de acea scrisoare a celor care s-au revoltat contra lui Dragnea, eu nu eram de acord cu nimic din acea scrisoare”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *