Skip to content
Politică

EXPLOZIV: Dragnea a PIERDUT organizațiile PSD din București! Războiul TOTAL cu Firea EXCLUSIV SURSE

Partidul Social Democrat

O urmare directă a războiului total cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, este că Liviu Dragnea pierde controlul asupra tuturor organizațiilor bucureștene, cu excepția PSD Sector 5, unde tronează omul său de casă, ex-PDL-istul Daniel Florea, căruia teleormăneanul i-a promis că va fi impus la șefia PSD București.

Potrivit surselor PSnews.ro, inițial, Dragnea s-a strofocat să obțină o poziție oficială anti-Firea de la Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, apoi de la primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, dar s-a lovit de refuzul categoric al acestora, cei doi nefiind dispuși să își distrugă relațiile administrative și personale cu primarul Bucureștiului, transformându-se în vârfuri de lance ale unui război care nu este al lor.

Refuzuri usturătoare

Nici edilul de la 4, Daniel Băluță, nu are nici cel mai mic interes să se implice într-o astfel de bătălie, la fel ca Toader Mihai (primarul Sectorului 2), care este de-a dreptul invizibil și, fiind fratele fostei parlamentare Rodica Nassar – o apropiată a Gabrielei Firea și a Ecaterinei Andronescu – este exclus să facă jocurile lui Dragnea. La rându-i, Gabriel Mutu (edilul Sectorului 6) stă departe de schimburile de focuri, deși șeful PSD îi reproșează, prin interpuși, că i-a sprijinit candidatura, în 2016, când alți lideri se împotriviseră. La Robert Negoiță (edilul de la Sectorul 3), Dragnea nici nu s-a gândit să apeleze, fiindcă ”pontistul” îl contestă încă din 2016 și, pe de altă parte, mai este și rudă cu Firea, aceasta botezându-i copilul.

La mâna primarului Capitalei

În realitate, primarii enumerați mai sus – cu toții lideri ai PSD București, organizație condusă de interimara Firea – nu au nici cel mai mic interes (politic, financiar, electoral ș.a.m.d.) să se înregimenteze sub steagul lui Liviu Dragnea, întrucât proiectele lor nu țin atât de Guvern, cât de Primăria Capitalei. Bunăoară, Dan Tudorache a solicitat Cabinetului Dăncilă ca Parcul Bazilescu să fie încadrat sub jurisdicția Primăriei Sectorului 1, însă, după acceptul premierului, așa ceva nu poate deveni posibil decât după ce Primarul Capitalei își formulează acceptul și dă ”verde” proiectului, printr-o hotărâre a Consiliului General. Și acesta este doar un exemplu singular. Finalmente, toți primarii din București sunt la mâna Gabrielei Firea, din punct de vedere al finanțărilor, al proiectelor și al etapelor administrative (necesare prin lege).

Culisele războiului Firea-Florea

În aceste condiții, se impune o întrebare: de ce s-a antamat Daniel Florea la urzelile lui Dragnea și s-a grăbit să sară la beragata Gabrielei Firea? Potrivit surselor PSnews.ro, povestea de dragoste politică dintre Florea și Firea (odinioară în cele mai bune relații) s-a curmat ireversibil, în iarnă, cu prilejul scandalului ”Romniceanu”, când Florea a dezinformat-o în mod premieditat pe Firea, susținând că el nu a plănuit niciodată să construiască un patinoar în parcul amintit, în care intraseră deja buldozerele, invocând simple reamenajări. Drept urmare, Firea a organizat o conferință de presă în care a susținut vehement versiunea lui Florea. La doar câteva ore după aceea, PSnews.ro a publicat, în exclusivitate, hotărârea Primăriei Sectorului 5 – semnată chiar de Florea! – care consfințea atât construirea patinoarului din Parcul Romniceanu, cât și alocările financiare aferente. În urma scandalului și acuzațiilor de presă, cei doi nu numai că s-au certat definitiv, cu fulgere și tunete, dar s-au transformat în dușmani declarați. Trebuie spus că Dragnea ar fi preferat un al primar în rolul lui Florea, deoarece spera sa poată motiva un ”greu” al PSD București să pornească un conflict asumat cu Firea, însă toate eforturile sale au eșuat lamentabil. Cu excepția scandalului Romniceanu – care l-a șifonat teribil –, Daniel Florea este unul dintre cei mai absenți politicieni ai Bucureștiului, fiind de-a dreptul necunoscut publicului nepesedist, cu excepția ghinioniștilor care trăiesc în sectorul său. Facem precizarea că PSnews.ro a încercat, fără succes, să-l contacteze pe Daniel Florea.

Florea și chiria astronomică: 88.000 euro pe lună!

Vă amintim că PSnews.ro a dezvăluit documente oficiale potrivit cărora Daniel Florea a închiriat – prin intermediul viceprimarului Marian Țigănuș – noul sediu al Primăriei Sector 5 (situat pe Str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11) cu astronomica sumă de 88.000 euro pe lună! Contractul este semnat pe o perioadă de trei ani, ceea ce înseamnă că Primăria Sectorului 5 a decis să toace (doar pentru plata chiriei!) o sumă exorbitantă: nu mai puțin de 3 milioane de euro! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *