Skip to content
Politică

Exploziv: învârteală universitară pentru fiul ministrului Justiției DOCUMENT

ziuanews.ro

Citiți în cele ce urmează despre un caz exploziv, vizând o învârteală universitară ce pare să fi fost făcută cu dedicație pentru Ionuț Alexandru Toader – fiul ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Senatul Universității „Al. I. Cuza” din Iași a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader, relatează publicația locală 7est.ro. Precizăm că, înainte de a deveni ministru, Tudorel Toader a fost rectorul universității. În prezent, el este suspendat din această calitate.

Juniorul a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil.

Site-ul de știri susține că anume suspendarea lui Tudorel Toader din funcția de rector l-ar putea ajuta pe Ionuț Toader să evite acuzații privind un conflict de interese.

Ionuț Alexandru Toader este notar și, până recent, a predat la Universitatea „Petre Andrei” din Iași.

Ministrul Justiției nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor ieșeni (nici la telefon, nici la SMS). În schimb, Ionuț Toader a declarat, după insistențele jurnaliștilor: „Eu am îndeplinit toate condițiile… Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro”.

Găsiți AICI documentele care arată cum a fost modificat regulamentul universității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *