Skip to content
Politică

EXPLOZIV Pieleanu explică creșterea spectaculoasă a lui Cioloș: E UNICA alternativă la clasa politică! EXCLUSIV INTERVIU

agerpres.ro

Sociologul Marius Pieleanu explică, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru PSnews.ro, care este motivul creșterii spectaculoase a ex-premierului tehnocrat Dacian Cioloș în preferințele de vot. De asemenea, Pieleanu face o serie de clarificări referitoare la procentele publicate în cel mai recent sondaj Avangarde.

Vă prezentăm pasajele în care sociologul a analizat aceste probleme.

Reporter: Cum vă explicați creșterea surprinzătoare a ex-premierului Dacian Cioloș? E cotat în imediata apropiere a unui prag de 10%.

Marius Pieleanu: În măsurătorile la care mă refer, mulți oameni chestionați susțin că Dacian Cioloș reprezintă unica alternativă la actuala clasă politică. Asta cred ei, iar culoarul acesta al politicii este chiar ținta lui Dacian Cioloș. Și, dacă ne uităm bine în spațiul public, înțelegem de ce mulți români îl consideră pe Cioloș o soluție rațională. Și aici se pune problemei lipsei de alternative la Cioloș.   

Reporter: Are șanse să crească bine?

Marius Pieleanu: Trendul favorabil există, contează cum se va poziționa, cum va acționa și, pe viitor, va conta enorm procentul pe care gruparea sa îl va obține la alegerile europarlamentare.

Reporter: Ce se întâmplă cu Pro România?

Marius Pieleanu: În prezent, Pro România se găsește la 4%. E un scor bun pentru început, fără eforturi îndreptate în acest sens. Dacă fostul premier Victor Ponta va candida pe listele Pro România, gruparea va intra fără probleme în Parlament. Nu același lucru se poate spune despre PMP, care, după ce a fost părăsit de Traian Băsescu, nu va mai putea să reușească o astfel de performanță. UDMR este, așa cum ne-a obișnuit, în buza pragului de 5%, dar Uniunea nu va avea probleme să intre în Parlament, fiindcă știe foarte bine să strângă rândurile în situațiile electorale importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *