Skip to content
Politică

EXPLOZIV: primul sondaj privind alegerile europarlamentare

Ordinea.RO

A apărut prima proiecţie privind numărul de mandate pe care fiecare partid european îl va avea în urma alegerilor europarlamentare din mai 2019. Această proiecţie întocmită de Politico Europe prezintă şi situaţia la nivelul fiecărei ţări.

Astfel, în România, socialiştii europeni vor obţine prin PSD un număr de 14 mandate, în timp ce popularii europene, reprezentanţi de PNL, vor lua 9 madate în noul executiv european. ALDE urmează să obţină în urma alegerilor de anul viitor 3 mandate de europarlamentar. Partidele nou înfiinţate care încă nu au o afiliere la o familie europeană ar obţine restul de 7 mandate. Cel mai probabil acestea vor fi împărţite de USR şi partidele lui Ponta şi Cioloş, informează B1.ro

În plan european putem vedea o creşterea importantă a partidelor eusceptice şi anti-migraţie în dauna celor tradiţionale, adică socialiştii şi popularii. Astfel, PPE, cel mai numeros grup din Parlamentul European din această legislatură, ar urma să piardă nu mai puţin de 41 de mandate. La rândul lor, socialiştii vor obţine cu 52 de locuri mai puţin decât au obţinut în alegerile din 2014.

ALDE se menţine la un nivel similar celui din prezent, obţinând în plus doar 4 poziţii, în timp ce Verzii europeni vor pierde 12 mandate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *