Skip to content
Politică

EXPLOZIV: Tăriceanu COLABOREAZĂ cu baronii anti-Dragnea! Toader și miza moțiunii simple EXCLUSIV

Politica Broastei

Gruparea Țuțuianu-Stănescu-Firea colaborează în premieră cu Tăriceanu și ALDE pentru a dinamita planurile șefului PSD-ist Liviu Dragnea vizând debarcarea controversatului Tudorel Toader de la portofoliul Justiției. Această colaborare conjuncturală fără precedent adâncește considerabil problemele teleormăneanului.

Potrivit surselor PSnews.ro, parlamentarii puciștilor au votat cot la cot cu cei ai ALDE și au respins propunerea ca votul de miercuri la moțiunea simplă ce-l vizează pe Toader să fie unul secret.

Dejucarea urzelilor

Precizăm că, deși propunerea a fost lansată de PMP, Liviu Dragnea își dorea același lucru, pentru că își îndemnase fidelii să voteze moțiunea la două mâini, la adăpostul anonimatului, tocmai pentru a-l împinge deliberat pe Tudorel Toader într-o situație fără ieșire. Același surse susțin că tocmai gruparea anti-Dragnea i-a avertizat pe liderii ALDE, încă din cursul serii de marți, despre urzelile teleormăneanului. De notat că miza infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea este de ordinul evidenței: înlocuirea lui Toader cu un ministru obdedient și păpușat în totalitate de la Scroviștea, care să își asume deja proverbiala OUG privind amnistia și grațierea, aceasta fiind unica mișcare care îl poate salva pe șeful PSD de spectrul unei apropiate condamnări la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

ALDE își reiterează susținerea pentru Toader

Dovadă că războiul dintre Dragnea și Tăriceanu se rostogolește spre un punct de clocot, liderii ALDE se vor întruni, miercuri după-amiază, într-o ședință a conducerii, la finalul căreia, susțin sursele noastre, Alianța își va reitera oficial susținerea pentru Tudorel Toader, ceea ce, inevitabil, va turna cu nemiluita gaz pe focul deja existent. De remarcat că, deși relațiile n-au fost niciodată excepționale, mariajul fiind unul pur conjunctural, tensiunile dintre capii coaliției au degenerat rapid, de-a lungul ultimei luni, mărul discordiei fiind tocmai refuzul lui Toader de a accepta să-și asume amintita OUG menită să-l spele definitiv pe Liviu Dragnea.

Cum s-a luat decizia

Potrivit surselor PSnews.ro, contestatarii lui Dragnea s-au întâlnit în repetate rânduri în cursul zilei de marți, unii dintre aceștia propunând și ca parlamentarii rebelilor să nu se prezinte deloc la votul moțiunii care-l vizează pe Toader. Decizia participării a fost luată seara, într-un restaurant bucureștean, unde rebelii l-au sărbătorit pe deputatul Petrea Gabriel. Puciștii – peste 40 de aleși – au decis că vor rămâne în plen la votul moțiunii, ba chiar o vor și vota la vedere, tocmai pentru a-i strica planurile lui Liviu Dragnea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *