Skip to content
Justitie

Extrădarea milionarului Puiu Popoviciu intră în ultima fază. Când încep audierile din apel în instanțele britanice

ziare.com

Ministrul Justiței, Cătălin Predoiu, a declarat marți, 10 noiembrie, că dosarul de extrădare al omului de afaceri, Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, va intra în ultima fază de apel în luna martie a anului viitor, relatează ziare.com.

Milionarul Puiu Popoviciu a plecat în Marea Britanie înainte de decizia definitivă de condamnare, iar procedura de extrădare dureazî de aproximativ trei ani.

Catalin Predoiu a declarat că audierile în apelul formulat de Popoviciu la decizia de extrădare vor începe la 15 martie, anul viitor.

Au fost procesate un numar de 122 de procese în materie de extrădări, 109 sunt dosare de extrădare activă, cereri în care România este stat solicitat.

În cazul Popoviciu, mandatul european de arestare emis de Curtea de Apel București, instanța britanică a dispus predarea la data de 12 iulie 2019, persoana de declarat apel, apelul urmând a fi judecat la o data ce nu ne-a fost comunicată încă.

Cu toate acestea, astăzi avem o informare neoficială, procurorii care reprezintă mandatul de extrădare în această procedură au informat că audierile în apel vor incepe pe 15 martie 2021″, a precizat ministrul Justiției.

Popoviciu a fost condamnat, pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, în dosarul „Băneasa”. În momentul în care justiția din România a dat sentința, Puiu Popoviciu era în Marea Britanie și s-a predat, însoțit de avocat, ofițerilor de la London Metropolitan Police. Ulterior, el a fost eliberat pe o cautiune de 200.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *