Extrema dreaptă din Franţa rămâne detaşat pe primul loc în sondaje

Franta
Sursa foto: Pixabay

Partidul francez de extremă dreapta Rassemblement National (RN) şi aliaţii săi sunt în fruntea preferinţelor electoratului francez înaintea primului tur al alegerilor parlamentare, care va avea loc peste o săptămână, cu 35,5% din voturi, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează Reuters.

Sondajul Ipsos – realizat pentru ziarul Le Parisien şi Radio France în perioada 19-20 iunie – arată că alianţa stângii, Noul Front Popular (FNP), se află pe locul al doilea, cu 29,5% din voturi.

În schimb, alianţa centristă a preşedintelui Emmanuel Macron se clasează abia pe locul al treilea, fiind cotată cu 19,5% din voturi

Rata de participare la vot este estimată între 60 şi 64%, ceea ce ar fi mult mai mare decât cele 47,5 procente înregistrate la ultimele alegeri generale din iunie 2022.

Este puţin probabil ca avansul RN în sondaje înaintea alegerilor care vor avea loc în două tururi, pe 30 iunie şi 7 iulie, să aducă partidului o majoritate absolută.

Macron a convocat scrutinul după înfrângerea zdrobitoare a alianţei sale la alegerile europene de la începutul acestei luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: