Extremistul Vladimir Jirinovski vrea să devină preşedinte al Novorusiei

Liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski a anunţat că vrea să devină preşedinte al Novorusiei, o entitate statală care ar fi creată în urma unirii autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, relatează joi postul de radio Russkaia Slujba Novostei, în pagina electronică.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDRP) a anunţat chiar că ar vrea să adopte reforme administrative pentru teritoriul Novorusiei, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, Jirinovski a prezentat în faţa unor jurnalişti o citaţie pe care a primit-o din partea Ministerului de Interne al Ucrainei şi a spus că este pregătit să-i dea curs dar, cu o condiţie, ca el să fie însoţit la Kiev de trupe desant din cadrul diviziei din Pskov.

La sfârşitul lui iulie, diplomaţia ucraineană a anunţat că intenţionează să-i dea în căutare internaţională pe Vladimir Jirinovski şi pe liderul comunist rus Ghenadi Ziuganov.

În martie, în contextul alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, Jirinovski a declarat că o soluţie ca Ucraina „să se liniştească” este cedarea teritoriilor străine pe care aceasta le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România, o declaraţie respinsă vehement la acea vreme de numeroase ţări.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: