Sucul de roșii proaspăt, scos direct de pe linia de producție și vândut la poarta fabricilor de conserve, este la mare căutare în această perioadă. Tot mai mulți gospodari aleg această variantă, mult mai avantajoasă decât achiziția tomatelor din piață, unde prețurile au urcat considerabil. La Buzău, zeci de oameni așteaptă zilnic la rând, în mașini aliniate pe Șoseaua Spătarului, pentru a-și cumpăra sucul de tomate comercializat cu un adaos minim.
Zeci de mașini aglomerează zilnic poarta singurei fabrici de procesare a tomatelor din Buzău. Clienții vin cu bidoane mari pentru a cumpăra suc de roșii proaspăt, vândut la un preț foarte mic, rămas neschimbat de câțiva ani.
„Stau de pe la 11 și ceva să luăm suc de roșii, să facem și noi bulion. E natural, pentru că am văzut tirurile cu roșii aduse acum”, spune o clientă.
Coada de autoturisme se întinde pe zeci de metri. Unii cumpărători străbat sute de kilometri pentru a prinde marfa proaspătă.
„Sunt din Popești Leordeni, Ilfov. Am luat și anul trecut și e foarte bun, ieftin, pentru că asta se caută. Venim și la anul, prețul e de vreo patru ani la fel, 3,50 lei”, declară unul dintre șoferii care așteptau la poarta fabricii.
După zeci de minute de stat în coloană, cumpărătorii primesc mult râvnita marfă direct de pe linia de zdrobire. Își aduc propriile recipiente de acasă, iar sucul le este turnat ca de la cișmea.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News