Skip to content
Sport

Facebook anunță noi schimbări: cum vor fi afectați utilizatorii

Rețeaua socială Facebook a anunțat un nou set de inovații pe care le vor implementa în platformă. Pentru crearea acestora s-au implicat academicieni și reputați experți și organizații specializate în sănătate mentală.

Concret, elementele de noutate sunt instrumente de gestionare a timpului alocat atât pe Facebook cât și pe Instragram: un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările.

Facebook spune că își propune ca aceste instrumente să încurajeze conversațiile între părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru aceștia, conform profit.ro.

În procesul de creare a acestor instrumente au fost implicati experți și oameni de știință precum Robert Kraut (Carnegie Mellon), Sonja Lyubomirsky (UC Riverside), Dacher Keltner, Emiliana Simon-Thomas și Matt Killingsworth (Greater Good Science Center, UC Berkeley). De asemenea, Facebook a dezvoltat parteneriate cu clinicieni și organizații de sănătate mentală precum Save.org și National Suicide Prevention Lifeline.

Pentru a accesa noile instrumente, trebuie vizitată pagina de setări din fiecare aplicație. Pe Instagram trebuie selectat „Your Activity” iar pe Facebook, opțiunea „Your Time on Facebook”.

„În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă arată timpul mediu petrecut utilizand aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ați decis să îl petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment. De asemenea, puteți selecta «Notification Settings» pentru a accesa rapid noua setare «Mute Push Notifications». Aceasta va limita notificările dvs. Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveți nevoie să nu fiți deranjat”, transmite compania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *