Skip to content
Social Societate

Facebook ar urma să se spargă în mai multe companii. Co-fondator: Este timpul pentru scindare. Mark Zuckerberg a creat un Leviatan

Gigantul Facebook ar putea să treacă prin schimbări importante. Mark Hughes, unul din co-fondari, a făcut apel la scindarea în trei a companiei şi i-a adus critici dure lui Mark Zuckerberg, pe care l-a acuzat în opinia sa de sacrificarea protecţiei vieţii private în favoarea ‘click-ului’,

Este timpul pentru scindarea Facebook” prin separarea reţelei de socializare – activitatea sa iniţială – de aplicaţiile Instagram şi WhatsApp, scrie, într-un articol publicat de The New York Times, Chris Hughes, co-fondator al grupului Facebook, pe care între timp l-a părăsit, scrie b1.ro.

Mark Zuckerberg ”a creat un Leviatan care elimină spiritul întreprinzător şi limitează alegerea consumatorilor”, a mai afirmat Hughes, care este membru al Institutului Roosevelt şi al Economic Security Project, ce militează pentru instaurarea unui venit minim pentru subzistenţă în SUA.

Concret, Chris Hughes propune ca Instagram şi WhatsApp să fie ”în viitorul apropiat” scindate de Facebook. Aceste aplicaţii ar putea fi potenţial cotate la bursă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *