Skip to content
Economie Societate

Facebook cumpără studioul care a dezvoltat cel mai popular joc în realitate virtuală

YouTube

Facebook a anunțat că a cumpărat startup-ul de realitate virtuală (VR) Beat Games, producătorul popularului joc Beat Saber, ca parte a planului său de a „împinge această tehnologie către noi culmi”. Beat Games va funcționa ca un studio independent în cadrul Oculus Studios, potrivit unei postări pe blogul companiei de social media.

Acesta a devenit primul joc VR care a vândut peste 1 milion de exemplare la începutul acestui an și de atunci a devenit un titlu de top și jucat și pe dispozitivul Oculus Quest, dezvoltat de Facebook.

Jocul a devenit atât de popular, încât Facebook a inclus Beat Saber în reclamele sale pentru căștile VR. Beat Saber și-a făcut apariția chiar și în emisiunea Tonight Show, unde Jimmy Fallon s-a duelat cu Brie Larson.

Playlist-ul Beat Saber era inițial format din melodii din genul EDM (electronic dance music), incluzând mai multe piese originale compuse de Jaroslav Beck, cofondatorul studioului. Cu toate acestea, pe măsură ce jocul a devenit tot mai popular, startup-ul a semnat cu o serie de artiști cunoscuți, introducând piese ale unor muzicieni precum Imagine Dragons sau Panic at the Disco.

Beat Games va funcționa ca un studio independent în cadrul Oculus Studios și va continua să sprijine Beat Saber pe toate platformele existente, spun reprezentanții Facebook. Rețeaua de socializare nu a dezvăluit suma cheltuită pentru Beat Games, startupcafe.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *