Skip to content
Societate

Facebook lansează un asistent digital care va folosi inteligenţa artificială

Compania americană a anunțat că lucrează la un asistent digital care va folosi inteligența artificială pentru a îndeplini diverse sarcini în situații în care utilizarea unui ecran sau a altor metode de comandă nu este posibilă sau la fel de comodă. Viitorul asistent digital va fi integrat în gama de produse de realitate virtuală și realitate augmentată a companiei, inclusiv în Facebook Portal și căștile de VR Oculus.

Din descrierea oficială, se pare că Facebook nu-și va poziționa asistentul ca un concurent pentru Google, Alexa sau alte platforme similare, ci-l va folosi exclusiv în cadrul propriilor produse ca o cale de diferențiere, scrie profit.ro.

Echipa care lucrează la asistentul digital este condusă de Ira Snyder, șeful Facebook Reality Labs, divizia care specializată în realitate augmentată și realitate virtuală.

Facebook Assistant, cum se va numi cel mai probabil, se află în lucru încă de la începutul anului trecut. Compania americană a mai încercat să construiască un asistent digital bazat pe inteligență artificială în trecut. Numit simplu, M, acesta se dorea a fi un asistent pentru serviciul Messenger, însă Facebook a renunțat să-l mai dezvolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *