Skip to content
Politică

Facebook schimbă regulile în preajma alegerilor europarlamentare, pentru a evita manipularea electoratului

Facebook a anunţat că va schimba regulile pentru publicitatea electorală înaintea unor alegeri importante din Uniunea Europeana şi din mai multe state din întreaga lume pentru a evita scandaluri precum cele legate de manipularea electoratului în alegerile din Statele Unite sau în referendumul pentru Brexit.

Un oficial al Facebook a declarat pentru Reuters că reţeaua de socializare va lansa noi instrumente de verificare a reclamelor politice din campanii electorale, pe care le testează deja în Statele Unite şi urmează a fi testte curând şi în India, potrivit startupcafe.ro. Iar până la mijlocul acestui an va introduce astfel de mărsuri şi în Uniunea Europeana, înainte de alegerile europarlamentare.

Spre exemplu, în India, unde vor avea loc alegeri parlamentare în această primăvară, Facebook va crea o librărie pentru reclamele electorale, unde vor fi stocate, timp de mai mulţi ani, toate postările plătite de partide şi de candidaţi, în campania electorală. Aceste librării vor conţine date ale companiilor care cumpără spaţiu publicitar, iar în cazul candidaţilor care se ocupă singuri de promovare campaniilor lor electorale, Facebook se va asigura că datele lor se regaăsesc pe în documentele oficiale ale autorităţilor electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *