Skip to content
Societate

Facebook suspendă preinstalarea aplicațiilor sale pe telefoanele Huawei

tribune.com.pk

Facebook nu va mai permite preinstalarea aplicațiilor sale pe telefoanele Huawei, decizia fiind o nouă lovitură pentru gigantul tehnologic chinez, care încearcă să își mențină afacerile în condițiile interdicției americane de a cumpăra componente și software din Statele Unite, transmite Reuters. Clienții care au deja telefoane Huawei vor putea să folosească în continuare aplicațiile Facebook și să primească actualizări, a anunțat compania americană. Dar telefoanele Huawei noi nu vor mai avea preinstalate aplicațiile Facebook, WhatsApp și Instagram, scrie News.ro.

Vânzătorii de smartphone-uri încheie deseori acorduri pentru preinstalarea unor aplicații populare, cum este Facebook. Aplicații precum Twitter și Booking.com sunt la rândul lor preinstalate pe telefoanele Huawei, pe multe piețe. Twitter a refuzat să comenteze, iar Booking Holdings nu a răspuns solicitărilor de informații. Decizia Facebook afectează perspectivele vânzărilor grupului Huawei Technologies, a cărui divizie de telefoane a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri, susținute de creșterea puternică din Europa și Asia. Reprezentanții Huawei au refuzat să comenteze, scrie profit.ro.

Google anunțase deja că nu va mai furniza softul Android pentru telefoanele Huawei, după o perioadă de 90 de zile acordată de guvernul american care expiră în august. Dar Google Playstore și aplicațiile Google vor fi disponibile în continuare pentru modelele actuale de telefoane Huawei, inclusiv cele care nu au fost încă livrate sau chiar construite. În schimb, interdicția Facebook se aplică tuturor telefoanelor Huawei care nu au ieșit încă din fabrici, potrivit unei persoane apropiate situației. Facebook a refuzat să comenteze când va intra în vigoare măsura. În luna mai, Washingtonul a interzis companiilor americane să livreze tehnologie către Huawei, pe fondul acuzațiilor de grupul chinez are legături prea strânse cu guvernul chinez, existând riscul de spionaj.

Deținătorii actuali de telefoane Huawei care nu au Facebook  preinstalat, vor putea să facă acest lucru de la Google Playstore. Versiunile viitoare de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la Google Playstore și aplicațiile sale, dacă guvernul american nu își va modifica decizia. Grupul Huawei a anunțat că era pregătit pentru măsura luată de Washington și vă depăși orice problemă, Dar unii clienți ai magazinelor din Europa și Asia au declarat că sunt reticenți să compere telefoane Hawei din cauza incertitudinilor, iar analiștii anticipează o scădere semnificativă a vânzărilor de smartphone-uri Huawei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *