Skip to content
Societate

Facebook testează un nou design

news.ro

Reţeaua socială Facebook va avea în curând un nou design şi pe desktop.

În aprilie anul trecut, Facebook anunţa că lucrează la un design nou pentru versiunea de desktop. Acum, a început să afişeze acest nou design unui număr limitat de utilizatori.

Chiar dacă cei mai mulţi utilizatori intră de pe telefon, Facebook nu poate să ignore la nesfârşit versiunea de desktop, care este folosită în special în timpul programului la birou sau de acasă.

Anunţată în aprilie 2019, această nouă versiune aduce un design mai aerisit, care preia multe elemente din formatul aplicaţiei mobile, inclusiv desenul butoanelor de deasupra newsfeed-ului.

În mare, formatul rămâne acelaşi, cu newsfeed-ul pe centru, încadrat de cele două coloane laterale. Elementele coloanei din dreapta reproduc meniul More al aplicaţiei mobile, atât din punctul de vedere al componenţei, cât şi vizual.

A fost simplificat box-ul de postare a update-urilor, iar funcţia de căutare s-a mutat exclusiv deasupra coloanei din dreapta, fiind mult mai îngustă decât în designul actual.

Facebook speră ca cei care au acces la noul design să-i ofere feedback în legătură cu schimbările şi funcţionalitate acestuia şi include opţiunea revenirii la vechiul design pentru cei care nu sunt mulţumiţi de cel nou.

Noul design ar trebui să fie lansat undeva spre finalul iernii.

Reţeaua socială cu 2,5 miliarde de utilizatori trece printr-o criză de încredere după numărul mare al scandaluri din ultimii doi ani, scandaluri care au avut, însă, rolul de a ajuta o parte a utilizatorilor să conştientizeze importanţa intimităţii online, relatează News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *